Natječaj "Zaklada Hrvoje Požar" 2019

Glavni  odbor  Zaklade  “Hrvoje  Požar”,  na  temelju  Poslovnika  o  dodjeli  godišnje  nagrade  “Hrvoje  Požar” i  Poslovnika o stipendiranju mladih energetičara, objavljuje NATJEČAJ za 2019. godinu.

Natječaj je otvoren od 01.- 30. travnja 2019.

 

Dana, 17. studenog 2017, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, održan je 26. po redu Forum – dan energije u Hrvatskoj. Ovogodišnji Forum otvorio je dr.sc. Goran Granić, predsjednik HED-a ali se prisutnima kratko obratio i Ministar zaštite okoliša i energetike, dr.sc. Tomislav Ćorić. Posljednji ali vrlo inspirativan govor prilikom otvaranja je održao prof.dr.sc. Slavko Krajcar, član uprave HATZ-a. Ove je godine iz tradicionalnog Lisinskog događaj prebačen u veoma zanimljiv prostor Muzeja suvremene umjetnosti koji je bio poprilično ispunjen stručnjacima iz energetike željnim sudjelovanja u raspravama vezanim za temu ovogodišnjeg Foruma – ZIMSKI PAKET MJERA EUROPSKE KOMISIJE – JE LI DOVOLJNO AMBICIOZAN ZA RADIKALNE PROMJENE U RAZVOJU TRŽIŠTA ENERGIJE?

 

Upravni odbor Hrvatskog energetskog društva je dana 06. srpnja 2017. godine na temelju članka 19. Statuta Hrvatskog energetskog društva donio

Odluku o  početku izbornog postupka Hrvatskog energetskog društva (pdf – Odluka o početku izbornog postupka )

Ovom Odlukom započinje izborni postupak za Predsjednika, članove Upravnog odbora, članove Nadzornog odbora i članove Časnog suda Hrvatskog energetskog društva (u daljnjem tekstu: HED). Izbori za Predsjednika, članove Upravnog odbora, članove Nadzornog odbora i članove Časnog suda HED-a iz članka 1. ove Odluke će se održati na redovnoj skupštini HED-a 17. studenoga 2017. godine.

 Izborni postupak će započeti 1. rujna 2017. godine objavom obavijesti na Internet stranici HED-a, www.hed.hr. U navedenoj obavijesti će se objaviti svi podaci o kandidiranju, načinu izbora te ostale informacije.

Postupak kandidiranja za članove tijela HED-a će trajati od 1. rujna 2017. godine do 30. rujna 2017. godine.

Svoje prijave za kandidaturu  uz životopis možete dostaviti na email adresu: hed@eihp.hr ili poštom u tajništvo HED-a (Savska cesta 163, Zagreb) do 30.09.2017.

Napomena: Kod prijave obavezno navesti za koju kategoriju se prijavljujete

Kandidacijsko i izborno povjerenstvo će objaviti konačnu listu kandidata za članove tijela HED-a 15. listopada 2017. godine.

 

 

  • Ovim putem Vas obavještavamo da će se u  petak, 17. studenog 2017. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u sklopu održavanja 26. Foruma – Dan energije u Hrvatskoj održati izborna sjednica HED-a.  

 

Na izbornoj sjednici glasovat će se za predsjednika HED-a i ostale članove nadležnih tijela (Upravni odbor, Glavni odbor, Nadzorni odbor i Časni sud).

Postoji mogućnost osobne kandidature za navedena tijela HED-a.

 

  1. Predsjednik HED-a (bira se jedan)
  2. Upravni odbor HED-a (bira se osam članova)
  3. Glavni odbor Zaklade Hrvoje Požar (bira se osam članova)
  4. Nadzorni odbor HED-a (bira se tri člana)
  5. Časni sud HED-a (bira se tri člana)